Min verksamhet

Idag vet vi att många allvarliga sjukdomar är kostrelaterade och att goda matvanor och en sund livsstil spelar en avgörande roll för både välbefinnande och utseende.

I min verksamhet försöker jag hjälpa människor att hitta den ideala balansen mellan kost och motion. Det kan handla om personer som känner sig fullt friska, men vill ha en bättre livskvalitet och förebygga framtida problem. Det kan också handla om gravida eller nyblivna mammor, som behöver vara lite extra noggranna med sin kosthållning, eller om personer som behöver minska eller öka i vikt.

Självfallet arbetar jag också med rådgivning vid olika sjukdomstillstånd, till exempel diabetes typ 1 eller 2, hjärt- och kärlbesvär, högt blodtryck, högt kolesterol eller höga triglycerider.

Jag anlitas också för föreläsningar av företag och organisationer, till exempel idrottsföreningar som vill ha hjälp med kostråd.

Min filosofi

God mat är en omistlig del av vardagen och en självklar utgångspunkt för fest och umgänge. Ambitionen att dessutom äta rätt får aldrig inkräkta på detta självklara faktum! Därför tror jag inte på extrema, kortsiktiga ”underkurer” med orealistiska förväntningar. Och jag kommer inte heller att proppa dig full med förhållningsregler som riskerar att ätandet blir ett problem istället för en källa till glädje och njutning.

Min metod bygger istället på att ge dig några enkla, grundläggande råd som du sedan kan hålla dig till, utan att ständigt behöva fundera på vad som är bra eller inte bra. Så få, men konsekventa, förändringar som möjligt är det som fungerar bäst.

Mina råd bygger alltid på din specifika situation. Målet är att du ska må så bra som möjligt, samtidigt som du inte ska behöva försaka det goda och roliga i livet. Den bästa maten är den som ger glädje åt både kropp och själ.

Min idé

Som ung fick jag chansen att komma till Dallas, Texas, och arbeta som au pair. Där pratades ständigt om fettsnål mat och praktiskt taget allt familjen åt var lightprodukter. Samtidigt såg jag överviktiga människor överallt omkring mig och förstod att det måste vara något i denna kosthållning som inte stämde.

När jag kom tillbaka till Sverige började jag fördjupa mig i kostfrågor. Ju mer jag läste och lärde mig, desto intressantare blev det. Och desto lättare blev det att ta både sundare och godare. Samtidigt insåg jag förstås att alla inte har drivkraften och tiden att lära sig allt det jag hade lärt mig. Nog för att de allra flesta vill ta rätt och bra. Media förenklar och överdriver och livsmedelsindustrin förvirrar oftast mer än den förklarar.

Tanken att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter blev därför uppenbar. Det började med vänner och bekanta och utvecklades sedan till en affärsidé. Sedan jag byggt på mina kunskaper med utbildningar på högskolan i Helsingborg och på Pauluns Näringscenter i Stockholm kände jag mig mogen att starta ett konsultföretag som erbjuder kostrådgivning åt såväl privatpersoner som idrottsföreningar, skolor och sjukhus.